Powered By Blogger

mercoledì 29 dicembre 2010

Husky siberian

Husky siberian


     Țara de origine: Siberia
     Aptitudini: tracțiunea săniilor, animal de companie.
Husky siberian - Linda (Melinda Filep)
     Istoric
     Se crede că această rasă a fost dezvoltată de către indienii Chukchi, nativi ai regiunii care acum este cunoscută sub denumirea de Siberia, acum mai bine de 3000 de ani.
     Husky-ul siberian a fost folosit la început pentru tracțiunea unor încărcături mici. Datorită izolării zonei în care trăia, rasa a fost menținută pură până în secolul al XX-lea, atunci când populația din Alaska a început să importe acești câini pentu cursele de sănii. Deși a fost înlocuit în cursele de sănii, în mare parte de mai competitivul Husky de Alaska, Husky-ul Siberian continuă să fie folosit în mod recreațional pentru tracțiunea săniilor și ca animal de companie. în timpul celui de Al Doilea Război Mondial a fost folosit pentru tracțiunea săniilor de către armata americană.
     Descriere fizică
     Husky-ul siberian este un câine de talie medie, având o înălțime de 50-58 cm și o greutate de 16-27 kg. Are un corp compact și musculos, este puțin mai lung decât înalt. Are urechi de dimensiuni medii, pe care le poartă ridicate, și ochi migdalați care pot fi căprui, albaștri, de culori diferite, sau parțial colorați. în funcție de culoarea câinelui, nasul poate fi negru, roșu-închis, roșu sau pătat cu roz.
     Blana este dublă, având stratul exterior drept, de lungime medie și un strat inferior dens. Coada este bine îmblănită. Poate avea orice culoare, de la alb la negru, cu o varietate de marcaje albe sau negre.
     Îngrijire
     Un periaj și pieptănat pe săptămână, în special în perioadele de năpârlire, sunt adecvate pentru câinii din această rasă. Roba este de obicei mai frumoasă dacă Husky-ul este ținut afară.
     Acest câine are un nivel de activitate ridicat, deci are nevoie de exerciții.
     Posibile probleme de sănătate: cataractă, distrofie corneană, displazie de șold, atrofie retiniană progresivă.
     Caracter și comportament social
     Husky-ul Siberian este un câine activ, vioi, prietenos cu toată lumea. Tinde să fie un câine independent și nu este un câine care să se atașeze de o singură persoană. Pleacă să cutreiere de unul singur și este cunoscut ca un adevărat artist al evadărilor.

Nessun commento:

Posta un commento