Powered By Blogger

mercoledì 29 dicembre 2010

Chow Chow

Chow Chow


     Chow Chow este un animal superb, arătând mai degrabă ca o încrucişare între leu şi urs, decăt ca un căine. Originea rasei se pierde în China antică.
     În trecut Chow Chow a fost folosit ca şi câine de vânătoare, dar a fost crescut şi pentru blană şi pentru a fi servit pe mesele chinezilor. Astăzi este un vigilent animal de companie.
     Chow Chow este un câine de talie medie, cu un corp musculos şi bine proporţionat. Înălţimea masculului la nivelul greabănului este de 48-56 cm, a femelei de 46-51 cm. Greutatea ideală a acestui câine este de aproximativ 21 kg.
     Are capul amplu şi aplatizat, ochii mici şi migdalaţi, botul turtit iar urechile mici, ridicate şi foarte distanţate. Chow Chow-ul are pigmentaţia pielii şi limba de culoare negru-albăstrui. O fabulă veche chinezească spune că atunci, când s-a creat cerul, s-au scăpat câteva picături din vopseaua cu care acesta a fost colorat - Chow Chow a lins vopseaua căzută şi de aceea are limba albastră.
Câine - Chow Chow - Tasha (Proprietar: Ioana B.)
     Din punctul de vedere al blănii, care este deasă, abundentă şi dreaptă, există două varietăţi de Chow Chow: cu păr scurt şi cu păr lung. Culoarea blănii este uniformă, cele mai întâlnite culori fiind roşu, negru, albastru şi crem.
     Chow Chow-ul îşi poartă coada pe spate.
     Câinii din această rasă au o găndire independentă, sunt calmi, nobili, dominanţi, vigilenţi, curajoşi şi plin de caracter. Nu sunt gălăgioşi, sunt afectuoşi şi fideli în relaţia cu stăpânul, însă sunt neîncrezători faţă de străini. Majoritatea exemplarelor sunt dominante faţă de alţi câini, pentru a preveni problemele ce pot apărea, trebuie familiarizaţi încă de mici cu pisicile şi celelalte animale din gospodărie.
     Chow Chow-ul nu are nevoie de prea multă activitate, însă îi place să stea afară. Nu agreează căldura, în timpul verii are nevoie de un loc răcoros. Este un câine foarte curat, însă blana lui necesită toaletare adecvată.

Nessun commento:

Posta un commento